Dåbsservietter

Kan dåben tørres af? Nej, det kan den naturligvis ikke. Er man én gang blevet døbt er man for altid døbt og har hjemme hos den Gud, som i dåben tager imod os og bekræfter sit løfte: at han er med os alle dage indtil verdens ende!

Det er stort og det er vigtigt og højtideligt – og det kan ikke tørres af! Men vandet på hovedet af det lille – eller store! – barn, det tørrer vi af og til det formål benytter vi en særlig serviet eller klud. En lille hjemmestrikket eller hæklet klud i bomuld, som barnet får med sig hjem til minde om dåbens vand og dåbens løfte - og som en konkret mulighed for forældrene til at tale med barnet om dåben efterhånden som det vokser op. Efterfølgende kan barnets navn broderes på.

Kludene strikkes af damer (eller mænd) i sognet, som vil være med til at give dåbsbarnet en særlig gave. Med kluden følger en lille hilsen fra kirken og producenten af den pågældende klud.

Vil du strikke/hækle? Vil du være med til at strikke eller hækle dåbsklude, så henvend dig til kordegn Lise Mejlholm eller sognepræst Sanne Birkely Sørensen og de vil fortælle dig, hvordan og hvorledes det går for sig og udlevere garn og opskrift. 

 Dåbskluden på billedet er strikket af Lene Samuelsen.