Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

TorsdagsCafe´

FEB
10

TorsdagsCafe´


Dato Torsdag d. 10. februar 2022, kl. 10:30
Sted Skørping Nykirke, Præstevænget 14, 9520 Skørping
Medvirkende
Finn og Bente Carpentier
TorsdagsCafe´

På fuglefjeld og fåresti

 -  og et besøg ved kronprinsesse Marys Bænk!

 Midt ude i Atlanterhavet ligger de  -  Færøerne. En lille gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse anbragt midt i Golfstrømmen, der sikrer øerne milde vintre, men også kølige somre. 

Efter hvad der fortælles, er vejret på Færøerne regnfuldt og præget af dis og tåge året rundt, men også af hurtige skift og store forskelle fra sted til sted  -  næsten efter et fastlagt og bestemt mønster.

 I vores uge på øerne oplevede vi mest, det vi vil kalde ”godt vejr”. Minimalt med regn, lidt tågedis, men ellers masser af godt vejr, drivende skyer og skiftende sol.

 Køligt? Jo, men det klæder man sig på efter, og så nyder man omgivelserne:  den fantastiske natur; de mange får, der hjemmevant og trygt færdes på næsten lodrette klipper; fuglene; bygderne; de særprægede huse; det moderne vejsystem med de mange tunneller; et samfund i rivende udvikling.

 Fiskeriet er det bærende erhverv  -  både det, der foregår ude på det store og åbne hav, og det der er rammet ind i de utallige ”laksegårde”, hvor man fremavler den delikate spise med eksport til hele verden for øje.

 Kultur! Natur! På Færøerne hænger tingene sammen, og man er stolte af det, man har  -  og bevidste om værdien.

 Vi mødte vist det hele. Tilmed oplevede vi at være gæster i et ”rigtigt færøsk hjem”, hvor der blev serveret færøske specialiteter af alle mulige slags og i rigelig mængde for os  -  det hele krydret med færøsk sang og kædedans.

 Efter sigende er færingerne et af verdens mest religiøse og kirkelige folk. Det kræver statistik for at bevise, men vi var til højmesse en ganske almindelig sommersøndag i den imponerende kirke, Christianskirken, i Klaksvig, hvor vi oplevede en ret så fyldt kirke med en engageret menighed.
Det sker ikke så tit herhjemme  -  slet ikke på den tid af året.

 I den lille by Gøta dumpede vi ind midt i en øvetime med kirkens formidable ungdomskor. De var ved at lægge sidste hånd på arbejdet, inden de skulle påbegynde en større Europaturne med ”optræden” bl.a. flere steder i Tyskland. Vi fik lov til at sidde og bare lytte til den smukke sang. En oplevelse i særklasse.

 Jo, den fik på alle tangenter, og det var med tanker om fantastiske oplevelser, vi atter forlod øerne og vendte hjemad.

 Pudsigt nok, var det i Danmark, vi blev mest våde. Det pladder-regnede, da vi landede i Billund, og turen fra terminalen til bilen satte sit tydelige spor på både jakke og sko.